Vormingsprogramma 2021-2022

De Dominicaanse Lekengemeenschap Vlaanderen organiseert een vormingsprogramma voor vrouwen en mannen die zich door een gelofte aan de Orde van de Predikbroeders willen verbinden. Dit vormingsprogramma staat ook open voor iedereen die zich wil verdiepen in de Dominicaanse spiritualiteit.

In het vormingsprogramma maken geïnteresseerden kennis met de pijlers van de Dominicaanse spiritualiteit: gebed, studie, verkondiging en gemeenschap. Daarnaast is er aandacht voor het rijke verleden van de orde.

Wie Dominicaans denkt en voelt,  zoekt naar de waarheid - veritas - en voelt zich uitgedaagd om zich, naast studie en gebed, te laten raken door de problemen van onze wereldsamenleving. Actie en contemplatie gaan bij de Predikbroeders hand in hand.

Zaterdag 9 oktober 2021
Dominicus en de Orde van de Predikbroeders.
Marcel Braekers o.p.

Zaterdag 13 november 2021
eerste pijler: Gebed
Bernard de Cock o.p.

Zaterdag 11 december 2021
tweede pijler: Studie
Stefan Mangnus o.p.

Zaterdag 15 januari 2022
Bespreking bijbelstudie o.l.v
Patrick Lens o.p.

Zaterdag 12 februari 2022
derde pijler: Verkondiging
Marcel Braekers o.p.

Zaterdag 12 maart 2022
vierde pijler: Gemeenschap
Mark Butaye o.p.

Zaterdag 9 april 2022
Historische figuren uit de Orde
Lekendominicanen DLV

Zaterdag 14 mei 2022
Leken in de Kerk en in de Orde
Stephan van Erp - Annemie Deckers

Juni 2022
Voorbereiding Verbintenisviering

Zondag 14 augustus 2022
Verbintenisviering

Deelnemen aan dit vormingsprogramma kost 175 euro. De vormingsdagen vinden plaats in het Dominicanenklooster Leuven, Dominicanenklooster Brussel en Sint-Paulus Antwerpen, telkens van 10u tot 16u. Indien je geïnteresseerd bent, nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek.
Je kan daarvoor een afspraak maken met de voorzitter Annemie Deckers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0477/363032
Maximum aantal deelnemers: 12

Meer informatie:
Annemie Deckers
Voorzitter Dominicaanse Lekengemeenschap Vlaanderen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0477/363032

Leden van de stuurgroep:
Jan Degraeuwe: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stephan van Erp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Geert Laleman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Blijf op de hoogte !

Blijf op de hoogte en meld u aan voor onze nieuwbrief !